Våteksem

Våteksem kan ramme alle hunder, men hunder med tett og tykk pels er mest utsatt.

Våteksem, også kalt hot-spot, er en vanlig form av akutt, overfladisk hudinfeksjon hos hund som oppstår lokalt i huden.

Våteksem viser seg ofte som klissete, ømme områder i huden med sammenfiltret pels. Det væsker gjerne fra huden som er rød og irritert.

Årsaken kan være mange, men fuktig pels kan forårsake våteksem. Spesielt utsatt er Chow Chowen ved overgang fra valpepels til voksenpels. Det kan også oppstå dersom hunden har vært i slosskampen med den annen hund og fått sår i huden.

I vått og fuktig vær er det viktig at en holder pelsen tørr og fri for floker. Føn hunden når den har vært ut og blitt våt. På sommers tid er det viktig at pelsen skylles godt dersom hunden har badet i saltvann.

Oppdager en utbruddet tidlig kan en selv klare å kurrere det. Klipp vekk hår i og rundt våteksemutbruddet, vask med sårdesifiserende middel, bruk tøy eller bommulsdott til å påføre vesken med. Selv bruker vi Hydrogenperoksyd 4-6% og «koker» rent området. Tørk godt, bruk føner, men ikke varme.

Foto Dr Baddaky