Noen tips til de som nettopp har fått seg valp.

1. Meld deg på valpekurs. For chow chowen har det ingen betydning hvilken årstid det er, men for Fransk bulldog er det en fordel at det ikke er for kaldt, men varme klær hjelper.

2. Gå på biblioteket og lån med dere noen bøker der.

3. Tren RO! Mange glemmer dette med rotrening, men det er kjempeviktig. Mange slurver med det. Noe som skapte masse pes og hodebry. Valpekurs og bøker vil hjelpe deg med teknikker

4. Ikke kjøp inn alt før valpen kommer. Hunden kan bli større/mindre enn hva dere trodde og plutselig sitter dere igjen med seler ol. dere ikke behøver. Sett heller av penger til utstyr i forkant.

5. Positivt forsterkning og avledning fungerer mye bedre en kjefting og straffing. Bruk lys stemme når du vil rose den, og bruk mørk stemme når du vil korrigere den for uønsket adferd.

6. Hjemme alene trening er viktig. Ikke la valpen bli for avhengi av å fot følge deg.

7. En annen viktig ting er sosialisering! Ta den med for å møte andre hunder (helst ikke før den har fått sin vaksine ved 3 mnd. alderen), fremmede og barn. Ta den med på besøk til familien. Gå tur ved siden av veien for å bli vant med biler og bråk. En godt sosialisert hund er gull verdt.

8. Les deg opp på rasen og snakk med oppdretteren din. De kan gi deg mange gode råd.

9. Sett deg noen regler og hold deg til dem! Vær konsekvent! Det gjør hverdagsoppdragelsen lettere. Det valpen får lov til som liten forventer den å få lov til som voksen også. Skal hunden i senga? Opp i møblene? o.l.

10. Ta bilder og videoer! Plutselig er de voksne og valpetiden er over.

11. Vær tolmodig.

Lykke til.